Λίβανος: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο Ραϊσί – Συλλυπητήρια από Χεζμπολάχ και τον πρόεδρο της Συρίας

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών κήρυξε σήμερα ο Λίβανος μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες.


Η σιιτική ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της σε ανακοίνωσή της.

Στη Συρία, ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε κι εκείνος με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του προς το Ιράν διακηρύσσοντας την «αλληλεγγύη» του προς την Τεχεράνη, η οποία τον στηρίζει από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα του.

«Η Συρία στέκεται αλληλέγγυα προς την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (…)», δήλωσε ο πρόεδρος Άσαντ στο μήνυμά του προς τις ιρανικές αρχές.

«Εργαστήκαμε με τον εκλιπόντα πρόεδρο για να διασφαλίσουμε ότι οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Συρίας και Ιράν παρέμειναν πάντα σε ευημερία», πρόσθεσε.


Ο Ραϊσί, ένας σκληροπυρηνικός πολιτικός που θεωρείτο επί μακρόν πιθανός διάδοχος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο, σε ορεινή περιοχή κοντά στο σύνορο με το Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι και μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμίρ Αμπντολαχιάν μαζί με επτά άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος χάθηκε χθες, Κυριακή, από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από απόκρημνη και δασώδη περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με βροχή και πυκνή ομίχλη. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν σήμερα την αυγή σε πλαγιά βουνού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *