Κύπρος: Ένα μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ενεργό στην Πάφο – Έφτασαν δύο Canadair από Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις για την φωτιά που μαίνεται από την Τρίτη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο.


Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής παραμένει ένα μέτωπο κοντά στην Κοινότητα Πολέμι και γίνονται ρίψεις νερού από πτητικά μέσα.

Σύμφωνα με την το sigmalive.com στις υπόλοιπες περιοχές έχουν σβήσει όλες οι εστίες, ενώ σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Από το μεσημέρι στην πυρκαγιά επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα. Τα δύο Ιορδανικά airtractor έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τα πληρώματα τους ενημερώνονται σχετικά με την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι όλο το βράδυ γίνονταν προσπάθειες για οριοθέτηση της φωτιάς.

Στο μεταξύ 48 κάτοικοι που βρίσκονται σε κοινότητες της περιοχής διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου, ενώ τιτάνιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και για την απομάκρυνση ζώων που φέρονται να είχαν τραυματιστεί από την πύρινη λαίλαπα.


Δύο Canadair από την Ελλάδα συνδράμουν τους Κύπριους πυροσβέστες

«Μετά από αίτημα βοήθειας της Κύπρου λόγω πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου, ενεργοποιήσαμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας», αναφέρει ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.


Όπως επισημαίνει, «ήδη δύο Canadair από την Ελλάδα συνδράμουν τους Κύπριους πυροσβέστες στην καταπολέμηση της μεγάλης πυρκαγιάς».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *