Ισραήλ: Σκότωσε τον Αζίζ Σάλχα στη Γάζα – Το 2000 είχε φωτογραφηθεί με αίμα Ισραηλινών στρατιωτών στα χέρια του


Ο Αζίζ Σάλχα, ένας από τους δράστες του λιντσαρίσματος δύο Ισραηλινών στρατιωτών στη Ραμάλα το 2000, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα.


Ο Αζίζ Σάλχα έγινε διάσημος κουνώντας τα χέρια του που ήταν καλυμμένα με το αίμα δύο εφέδρων Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν δολοφονήσει ο ίδιος και άλλοι δράστες στη Ραμάλα.

Η εικόνα του να βρίσκεται στο παράθυρο με τα χέρια αιματοβαμμένα έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των Ισραηλινών ως μια από τις καθοριστικές στιγμές της Δεύτερης Ιντιφάντα.

 

Πριν από σχεδόν 24 χρόνια, οι έφεδροι του Ισραηλινού Στρατού Vadim Norzhich και Yosef Avrahami λιντσαρίστηκαν από όχλο Παλαιστίνιων, ενώ κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα στη Ραμάλα, αφού μπήκαν κατά λάθος στην πόλη που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Σάλχα βγήκε από τη φυλακή το 2011 στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απελευθέρωση αιχμάλωτου Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.


Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η επίθεση έγινε με στόχος την εξόντωση του Σάλχα ή έτυχε να βρίσκεται στο κέντρο της Λωρίδα της Γάζας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *