Ισραήλ: Μήνυμα Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον λαό του Ιράν: «Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή όπου το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει» – Επιχείρηση των IDF σε σήραγγες της Χεζμπολάχ


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, σε ένα μήνυμα που απηύθυνε προς τον ιρανικό λαό, ότι δεν υπάρχει «περιοχή στη Μέση Ανατολή», στην οποία δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ, σε μια χρονική στιγμή όπου ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά στον Λίβανο στόχους της Χεζμπολάχ, την οποία υποστηρίζει το Ιράν.


«Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην αγγλική γλώσσα.

Ανάμεσα στα άλλα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τον ιρανικό λαό ότι «το καθεστώς του βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο».

Επιχείρηση των IDF στις σήραγγες της Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο διαμηνύει  ο υπαρχηγός της οργάνωσης, Ναΐμ Κασέμ την ώρα που, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έχουν ήδη ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις περιορισμένης έκτασης στο λιβανικό έδαφος.

Παράλληλα, το Ισραήλ εντείνει τα αεροπορικά πλήγματα, χτυπώντας για πρώτη φορά συνοικία στην  καρδιά της Βηρυτού. Τρία μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης έχασαν τη ζωή τους, ενώ η Χαμάς παραδέχθηκε ότι  ηγετικό στέλεχος της σκοτώθηκε κατά τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.


Ισραηλινά στρατεύματα εισήλθαν σε σήραγγες της Χεζμπολάχ που είχαν σκαφτεί κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά την διάρκεια της μικρής κλίμακας επιδρομών στο νότιο Λίβανο, καθώς προετοιμάζεται για μια μεγαλύτερη χερσαία εισβολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *