Ισμαήλ Χανίγια: Οι πρώτες πληροφορίες για το χτύπημα που τον σκότωσε – Με κατευθυνόμενο πύραυλο η δολοφονία


Φόβο για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή «γεννά» η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος βρισκόταν στην Τεχεράνη.


O Χανίγια δολοφονήθηκε από «κατευθυνόμενο πύραυλο από αέρος» που έπληξε την κατοικία όπου διέμενε στα βόρεια της πρωτεύουσας Τεχεράνης, αναφέρει το Al Jazeera που επικαλείται ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις αναφορές που επικαλείται η ΕΡΤ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 2 π.μ. τοπική ώρα. Το Fars Νews, το οποίο πρόσκειται τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε επίσης ότι ο Χανίγια βρισκόταν σε κατοικία για βετεράνους στα βόρεια της Τεχεράνης και επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε από «βλήμα από τον αέρα».

Σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό site al Mayadeen, ο πύραυλος δεν εκτοξεύτηκε από το εσωτερικό του Ιράν.

Νωρίτερα η Χαμάς σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».


«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαήλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη αφού παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, μίλησε για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, προσκείμενο στο κίνημα.

Την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας-, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *