Γαλλία: «Ο κόσμος μου κατέρρευσε», κατέθεσε η 72χρονη Ζιζέλ για τους βιασμούς – Η αντίδραση της όταν της έδειξαν φωτογραφίες


Συνεχίζεται στη Γαλλία η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση των βιασμών της 72χρονης που οργανώθηκαν από τον σύζυγο της, 71χρονο Ντομινίκ Πελικό, με την κατάθεση της Ζιζέλ να σοκάρει το ακροατήριο.


«Ο κόσμος μου κατέρρευσε», είπε χαρακτηριστικά η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό στο δικαστήριο της Αβινιόν, για την υπόθεση των πολλαπλών βιασμών ενόσω ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της.

Η αστυνομία «μου έσωσε τη ζωή» είπε, εξιστορώντας τη στιγμή που τον Νοέμβριο του 2020 οι ερευνητές της έδειξαν για πρώτη φορά τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια. Εκείνη, ναρκωμένη από τον επί 50 χρόνια σύζυγό της που κινηματογραφούσε τους βιαστές τους οποίους είχε προσκαλέσει διαδικτυακά.

Η Ζιζέλ Πελικό, στα 72 της χρόνια αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη και απαίτησε «να γίνουν όλα δημόσια ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

Η 72χρονη, σήμερα, γυναίκα ανέφερε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, μαθαίνει ότι ο 70χρονος σύζυγός της συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από φούστες των γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ. Ο σύζυγός της το παραδέχτηκε λέγοντάς της ότι είχε κάνει κάτι «ανόητο».


Στις 2 Νοεμβρίου 2020, κλήθηκε μαζί με τον σύζυγό της στο αστυνομικό τμήμα του Carpentras. Νόμιζε ότι επρόκειτο για μια «τυπική διαδικασία». Δεν είχε καμία αμφιβολία για τον σύζυγό της: «Οι ζωές μας δεν ήταν τέλειες τα 50 αυτά χρόνια, αλλά ήμασταν πάντα μαζί. Οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων, προβλήματα υγείας, πάντα στήριζα τον σύζυγό μου».

Η Ζιζέλ κλήθηκε χωριστά από τον σύζυγό της στο αστυνομικό τμήμα. Η συνέντευξη διήρκεσε 1 ώρα και 15 λεπτά με καταιγισμό ερωτήσεων: «Ο τρόπος με τον οποίο πήγαινε η συνέντευξη, δεν καταλάβαινα…», είπε. Ο αστυνομικός της ζήτησε να περιγράψει τον σύζυγό της. Εκείνη περιγράφει έναν άνδρα «στοργικό, ωραίο τύπο».

Ο αστυνομικός σταμάτησε την ανάκριση. Ήταν έτοιμος να της κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη. «Θα σας δείξω πράγματα που δεν θα σας ευχαριστήσουν. Εκείνη κουνάει το κεφάλι της: «Με τρομάζετε!» του λέει. Στο δικαστήριο, προσθέτει: «Δεν είχα την παραμικρή ιδέα του τι πρόκειται να μου δείξει», περιγράφει η Ζιζέλ Πελικό και συνεχίζει:

«Μου δείχνει μια φωτογραφία. Δεν έχω τα γυαλιά μου. Δεν αναγνωρίζω τη γυναίκα στο κρεβάτι. Μου λέει “κυρία Πελικό, κοιτάξτε προσεκτικά”. Δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω τον εαυτό μου, είμαι ντυμένη με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Στην τρίτη φωτογραφία, του λέω «Σταμάτα, αυτές είναι σκηνές βιασμού. Κοιμάμαι και με βιάζουν. Ο βιασμός δεν είναι σωστή λέξη, αυτό είναι βάρβαρο. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να τρέξω στο σπίτι μου» είπε η Πελικό στον αστυνομικό, σύμφωνα με όσα κατέθεσε σήμερα στη δίκη.

«Ο κόσμος μου καταρρέει. […] Όλα όσα έχτισα με τον κ. Πελικό καταρρέουν. 3 παιδιά, 7 εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», συνεχίζει.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ανακαλύψω στη συνέχεια» λέει μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στη νότια πόλη της Αβινιόν, με βασικό κατηγορούμενο τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, Ντομινίκ Πελικό και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται και 51 εκ των συνολικά 72 βιαστών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *