Γαλλία: Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ


Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να ζητήσει από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να εγκρίνει την παραίτησή του. Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ήταν αναμενόμενο ο Γάλλος πρόεδρος να αποφασίσει να παραμείνει στη θέση του ο Ατάλ μέχρι να «ξεπεραστεί κάθε αδιέξοδο», ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης.


Ο Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού και ζήτησε από τον Ατάλ να συνεχίσει «προς το παρόν» να τελεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα προκειμένου να «διασφαλίσει η σταθερότητα της χώρας», σύμφωνα με τα Ηλύσια Πεδία.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τη Γαλλία αφού σε λίγες μόλις εβδομάδες ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για τη χώρα και τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή.

«Το πολιτικό μου στρατόπεδο δεν έχει πλειοψηφία απόψε» είπε ο Ατάλ κατά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής προαναγγέλλοντας ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *