Γαλλία: Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εκλογών – Προβάδισμα στην ακροδεξιά δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Η συμμετοχή στις εκλογές στη Γαλλία αναμένεται ό, τι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μέσα σε ένα πολύ τεταμένο κλίμα, οι Γάλλοι ψηφοφόροι στο δεύτερο γύρο καλούνται να επιλέξουν μία από τις τρεις παρατάξεις – συμμαχίες, την ακροδεξιά, το Μέτωπο της Αριστεράς και το κυβερνών κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν όπως αναφέρει το ertnews.gr.


Μόνο από τις εξουσιοδοτήσεις έχουμε φτάσει στον αριθμό δυόμιση εκατομμυρίων, κάτι που είναι πρωτοφανές στις τελευταίες αναμετρήσεις και ουσιαστικά είναι το ερώτημα τι θα ψηφίσουν αυτοί που έχουν δώσει εξουσιοδότηση. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται η συμμετοχή να κυμανθεί μεταξύ 63% και 65%, κάτι που είχε να συμβεί από το 1997.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις τρεις εβδομάδες από τότε που προκήρυξε πρόωρες εκλογές, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα. Ενώ ορισμένες από τις 577 έδρες στην κάτω βουλή θα αποφασιστούν την Κυριακή, οι περισσότερες θα πάνε πιθανότατα σε επαναληπτικό γύρο στις 7 Ιουλίου.

Εντωμεταξύ, η ψηφοφορία δύο γύρων καθιστά τις προβλέψεις για τις έδρες δύσκολες, όμως οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων φανερώνουν ό,τι ο Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του είναι σε καλό δρόμο για να γίνουν ο μεγαλύτερος σχηματισμός. Ωστόσο, η Λεπέν θα χρειαστεί 289 βουλευτές για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *