Ένα πεντάχρονο αγοράκι θάφτηκε ζωντανό εξαιτίας κατολίσθησης στην Αυστρία

Δύο αγοράκια, ηλικίας 5 και 7 ετών, παρασύρθηκαν από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Γκρατς της Αυστρίας, με αποτέλεσμα ο πεντάχρονος να βρει τον θάνατο και ο επτάχρονος αδελφός του να ανασυρθεί τραυματισμένος.


Το απόγευμα της Τετάρτης, τα δύο αδέλφια βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα τους και δύο φίλους σε δρόμο, στην άκρη ενός δάσους, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση. Το έδαφος είχε διαβρωθεί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που είχαν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα δύο αδέρφια παρασύρθηκαν από «περίπου 100 κυβικά μέτρα χώμα», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αυστριακής αστυνομίας. Παρά τη χρήση drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, μόνο ο 7χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως και διασώθηκε. Ο μικρότερος αδερφός του ανασύρθηκε νεκρός.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας 77χρονος συνταξιούχος έχασε τη ζωή του εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν μεγάλο τμήμα της Αυστρίας.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, αισθανόμαστε τις επιπτώσεις της που γίνονται όλο και πιο σοβαρές», σχολίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Λεονόρε Γκεβέσλερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *