Η ασφυξία φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, που δηλητηριάστηκε από σαρδέλες στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό και έπαθε αλλαντίαση, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV.Το γαλλικό κανάλι αναφέρει ότι πρόκειται για προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή που αναφέρει ασφυξία. Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή.
Σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το BFMTV ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας προκλήθηκε από ασφυξία εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη. Η συγκεκριμένη τοξική ουσία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.
Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες ώρες αφότου έφυγε από το εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της. Θύματα τροφιμογενούς αλλαντίασης έπεσαν και άλλοι ξένοι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το ίδιο εστιατόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε παντρευτεί τον Μάιο.
Άνοιξε προκαταρκτική έρευνα
Η εισαγγελία του Μπορντό από την περασμένη Παρασκευή, διεξάγει ποινική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια για την υπόθεση και πώληση.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας, την Παρασκευή, 15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.
Πηγή: BFMTV