Μπαράζ προκλήσεων κατά της Ελλάδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Είπα στον Μητσοτάκη να μην μας χλευάζουν οι Έλληνες – Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο», είπε από τα Κατεχόμενα


Δεν αλλάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας παραμένει προκλητικός κι αμετανόητος και συνεχίζει να δυναμιτίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στην Κατεχόμενη Κύπρο στη συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή και έριξε νέο λάδι στη φωτιά. «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο», είπε από τα Κατεχόμενα και έκανε επίθεση και στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας πως «στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχει μια κατεστραμμένη διοίκηση», ενώ εκτόξευσε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα: “Μην μας χλευάζετε”, “δε νομίζω” μου απάντησε. Γίνονται εξαιρετικά ανεύθυνα βήματα. Δεν μπορείς να πλυθείς δύο φορές με το ίδιο νερό», ισχυρίστηκε.

«Το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά. Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο. Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης. Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους. Ελπίζω ότι θα δούμε τις μέρες που οι ηγέτες των εγγυητριών χωρών του νησιού θα επισκεφθούν και τα δύο κράτη μαζί», πρόσθεσε ο Ερντογάν.


«Η υποστήριξή μας παραμένει στην ΤΔΒΚ, η οποία ιδρύθηκε στο αίμα των μαρτύρων μας, να γίνει ένα ισχυρό, ευημερούν και αξιόπιστο κράτος», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ -που υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Τύμπου- και τον πρόεδρο του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *