Αυξάνονται οι δυτικές χώρες που καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο – Γραμμή έκτακτης ανάγκης από το ελληνικό ΥΠΕΞ


Πληθαίνουν οι χώρες που κάνουν  έκκληση στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, λόγω του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.


Στη σχετική λίστα προστέθηκε και η Γαλλία με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, επαναλαμβάνοντας ότι συνιστά τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο και καλώντας όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, από τη μεριά του, ενεργοποίησε από σήμερα την τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών (29.7.2024) περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα παραμένει σε ισχύ.

«Ενθαρρύνουμε όσους επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο να κάνουν κράτηση οποιουδήποτε εισιτηρίου έχουν στη διάθεσή τους, ακόμα κι αν αυτή η πτήση δεν αναχωρεί αμέσως ή δεν ακολουθεί το δρομολόγιο πρώτης επιλογής τους. Οι πολίτες των ΗΠΑ που δεν έχουν χρήματα για να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία για οικονομική βοήθεια μέσω δανείων επαναπατρισμού. Συνιστούμε στους πολίτες των ΗΠΑ που επιλέγουν να μην αναχωρήσουν από τον Λίβανο να προετοιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη θέση τους για παρατεταμένη χρονική περίοδο» επισημαίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *