Νέα Υόρκη: Στις 3 Οκτωβρίου η πρεμιέρα του Greek Film Expo


Το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Greek Film Expo, που διοργανώνεται από την Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία (Hellenic Film Society – HFS), κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, από την αίθουσα του Village East Cinema στο Μανχάταν.


Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, στο Greek Film Expo θα πραγματοποιηθούν συνολικά 13 προβολές από εννέα ταινίες μεγάλου μήκους, οι οποίες θα είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου.

Εκτός από το Village East Cinema, η καρδιά του Greek Film Expo θα χτυπήσει ακόμη, στο φημισμένο Μουσείο Κινούμενης Εικόνας (MoMI) στην Αστόρια, όπως, επίσης, και στο Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης, όπου θα αξιοποιηθεί η αίθουσα του κινηματογράφου Barrymore Film Center.

Παρουσιαστής των εκδηλώσεων θα είναι ο Θάνος Τοκάκης, ένας από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς της Ελλάδας και νικητής του Βραβείου Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Ευτυχία). Παράλληλα, την εναρκτήρια βραδιά, η HFS θα τιμήσει την ηθοποιό Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη με το πρώτο Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην ιστορία του θεσμού.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Κινηματογραφικής Εταιρείας, Μαρία Μάιλς (Maria C. Miles), επεσήμανε πως το Greek Film Expo αποτελεί μια ευκαιρία για τις ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές να προβληθούν στη Νέα Υόρκη, όχι μόνο στους κόλπους της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, αλλά και ευρύτερα.


«Το φετινό πρόγραμμα ταινιών του Expo αντιπροσωπεύει το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο ελληνικός κινηματογράφος για το 2024. Είμαστε περήφανοι που προβάλλουμε αυτές τις ταινίες που έχουν λάβει κριτική αναγνώριση και έχουν σημειώσει εμπορική επιτυχία στην Ελλάδα. Το Expo είναι το αποκορύφωμα της προσπάθειας της Ελληνικής Κινηματογραφικής Εταιρείας να γιορτάσει τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τον κινηματογράφο, όχι μόνο με τους Ελληνοαμερικανούς, αλλά και με το ευρύτερο κοινό», ανέφερε η κ. Μάιλς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για την αγορά εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.hellenicfilmusa.org

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *