Θέλετε να κόψετε τη ζάχαρη στον καφέ; Με τι μπορείτε να την αντικαταστήσετε για να εξισορροπήσετε την πικράδα

29 Ιουλίου 2025, 15:10
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που αγαπά πολύς κόσμος. Απαραίτητο για το πρωινό ξύπνημα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας δίνει ενέργεια μέσα στη μέρα ενώ δουλεύουμε.

Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ, αλλά δεν σας είναι εύκολο να τον καταναλώσετε σκέτο, τότε σας έχουμε μια λύση για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη.

Δεν μιλάμε για κάποιο άλλο γλυκαντικό. Πρόκειται για μια λύση που ακολουθούσαν παλιότερα οι γιαγιάδες ενώ το προτείνουν και οι ειδικοί.

Αντί για ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι!

Ναι, καλά ακούσατε! Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια μικρή ποσότητα αλατιού στον καφέ, εξισορροπεί την πικράδα του, του βγάζει όλα τα γλυκά του αρώματα ενώ παράλληλα αποτελεί και μια λίγο πιο υγιεινή εναλλακτική σε σχέση με τη ζάχαρη.

Πόσο αλάτι;

Δεν υπάρχει ενδεδειγμένη ποσότητα. Εξαρτάται το πόσο πικρός είναι ο καφές αλλά και τα γούστα του καθενός. Σε κάποιους μπορούν να αρκούν μερικοί κόκκοι, σε άλλους μια ολόκληρη πρέζα. Για να βρείτε την ιδανική ποσότητα για σας, πρέπει να πειραματιστείτε λιγάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Oι τρεις τάσεις της μόδας που θα μας απασχολήσουν το 2026

Το 2026 πλησιάζει και φέρνει μαζί του μια πιο αισιόδοξη

Τι ώρα πρέπει να τρώμε δείπνο τον χειμώνα – Η σημασία για τον μεταβολισμό και την ποιότητα ύπνου

Δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά την ανάγκη αλλαγής

Τρεις «σωτήριες» συμβουλές για να αποφύγετε το άγχος των γιορτών, σύμφωνα με ειδικούς

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι βιτρίνες φωτίζονται, τα μέσα κοινωνικής

Τι είναι το Quadrobics: Η νέα viral τάση γυμναστικής για όλο το σώμα

Το Quadrobics είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις στον

Body Slugging: Aυτό είναι το νέο skincare trend που έχει κατακλύσει τα social media

Το Body Slugging είναι η ανανεωμένη τεχνική φροντίδας της επιδερμίδας