Η μους λεμόνι είναι ένα φίνο, δροσερό και υπέροχο γλυκό που κλείνει υπέροχα το γεύμα. Μια πολύ εύκολη συνταγή η επιτυχία της οποίας βασίζεται σε ένα πολύ απλό μυστικό: χρειάζεται φρέσκα, ζουμερά και αρωματικά λεμόνια.
Υλικά
-1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
-1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
-1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα λεμόνι
-1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-4 κ. σ. ανάμεικτα φρέσκα μούρα
-4 φύλλα φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
-Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
-Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές, ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σε υψηλή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά.
-Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι, 1 έως 2 λεπτά.
-Προσθέστε την κρέμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, 1 έως 2 λεπτά.
-Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Μοιράστε τη μους ισόποσα σε 4 ποτήρια για γλυκό και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.
-Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και φύλλα δυόσμου.
