Συνταγή για τέλεια και αφράτα cinnamon rolls στο air fryer

8 Μαΐου 2025, 14:30
Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα σπιτικά cinnamon rolls, με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος και με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι. Φουσκωτά, ζεστά και μυρωδάτα τα ρολάκια κανέλας είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό. Με την πρώτη ματιά ίσως να μοιάζει δύσκολο και πολύπλοκο, ιδιαίτερα για όσους και όσες δεν το… έχουν και πολύ με τη ζαχαροπλαστική. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια απλή συνταγή την οποία μπορούμε να φτιάξουμε επιτυχημένα στο σπίτι. Ειδικά αν έχουμε air fryer θα τα ψήσουμε τέλεια σε μόλις 20 λεπτά.

Υλικά για 10 ρολά

120 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό
50 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
4 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σπόροι βανίλιας ή εκχύλισμα
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση και τη σύνθεση

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το άνοιγμα της ζύμης)
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. κανέλα
150 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζύμη: Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό, και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι, και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα μπολ και τα χέρια μας και μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη, για περίπου 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Γέμιση – σύνθεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε πάνω τη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη, με πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 30×50 εκ.).

Γυρίζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά να ώστε να είναι μπροστά μας και αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και κόβουμε σε 10 κομμάτια.

Στρώνουμε λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και μεταφέρουμε μέσα τα κομμάτια αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να έχουν περηθώριο να φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε στους 160°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οι 5+1 φράσεις το ίδιο σημαντικές με το «σ’ αγαπώ»

Αλήθεια, γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να ακούμε το «σ’

Iδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με τα παιδιά σας

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου που

Long Butterfly Cut: Η αλλαγή στα μαλλιά που αξίζει να δοκιμάσεις πριν φύγει το 2025

Το εμβληματικό butterfly haircut των ’70s επιστρέφει δυναμικά, αλλά φέρει

Το κόκκινο ρουζ είναι η τάση των Χριστουγέννων – Πώς το φορούν οι makeup artists

Αν θέλετε να προσθέσετε λάμψη και ζωντάνια στο πρόσωπό σας

Φουντούκια: Tα αποδεδειγμένα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό – Τι να προσέξετε

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν υψηλή