Σούπερ αντιοξειδωτικές τροφές για ενέργεια, ευεξία και αντοχή το φθινόπωρο

18 Σεπτεμβρίου 2025, 14:30
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Tο φθινόπωρο είναι η εποχή που το σώμα μας προσαρμόζεται σε νέους ρυθμούς. Με λιγότερη ηλιοφάνεια και πιο απαιτητική καθημερινότητα, η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο για την ενέργεια και την άμυνα του οργανισμού.

Ρόδια – το φρούτο της ευεξίας

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και κάλιο, τα ρόδια χαρίζουν ενέργεια και προστατεύουν το ανοσοποιητικό. Μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, smoothies ή να καταναλωθούν σκέτα.

Κολοκύθα: Πλούσια πηγή βιταμίνης Α

Η κολοκύθα, με τη γλυκιά της γεύση, είναι γεμάτη β-καροτένιο, που συμβάλλει στην καλή όραση και την υγεία του δέρματος. Σούπες, πουρές ή πίτες είναι ιδανικοί τρόποι κατανάλωσης.

Καρύδια και αμύγδαλα

Πλούσια σε ωμέγα-3, φυτικές ίνες και μαγνήσιο, ενισχύουν τη συγκέντρωση και την αντοχή. Λίγα καθημερινά ως σνακ είναι αρκετά για να προσφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα.

Τσάι με βότανα

Το πράσινο τσάι και τα αφεψήματα με τζίντζερ ή χαμομήλι συμβάλλουν στη χαλάρωση και την ενίσχυση του οργανισμού. Είναι επίσης ένας τρόπος να διατηρηθούμε ενυδατωμένοι.

Η ενσωμάτωση εποχικών τροφών στη διατροφή μας είναι το κλειδί για καλύτερη υγεία. Με τις σωστές επιλογές, μπορούμε να ενισχύσουμε το σώμα και το μυαλό μας όλη τη σεζόν.

 

Eπιμέλεια: Συντακτική ομάδα


 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αυτή είναι η συνήθεια που ηρεμεί τον εγκέφαλο κατά την άφιξη στο σπίτι, σύμφωνα με ειδικούς

Έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό ότι το σπίτι μας είναι

Το viral κόλπο στο μακιγιάζ που στενεύει την άκρη της μύτης σε μόλις δύο βήματα

Ολοένα και περισσότερο, το μακιγιάζ στρέφεται προς τη φυσικότητα, αφήνοντας

Aυτές είναι οι ασκήσεις που καίνε θερμίδες, πριν ή μετά το γιορτινό τραπέζι

Οι γιορτές δεν είναι για στερήσεις, αλλά για να περνάς

Οι τρεις τάσεις της μόδας που ετοιμάζονται να γίνουν viral το 2026, σύμφωνα με το Pinterest

Αν ανήκεις σε εκείνες που έχουν ήδη αρχίσει να βάζουν

Ποια εποχή τα φυτά «ζητούν» νέα γλάστρα και πώς να το καταλάβετε

Στην κηπουρική, ο σωστός χρόνος είναι το παν. Από το