Είναι γεγονός πως η αυξημένη πρόσληψη ορισμένων τροφών είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου και να αυξήσουν την παραγωγή ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του διαβήτη και του καρκίνου. Αντίστοιχα, οι ανθυγιεινές τροφές είναι ικανές να αυξήσουν σημαντικά τους κινδύνους για την γενικότερη υγεία του οργανισμού.
Έτσι λοιπόν, αξίζει να γνωρίζεις μερικά πράγματα το αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε ένα ευρύ φάσμα φυτικών και ζωικών τροφών και έχουν την ικανότητα να αναπλάθει τους ιστούς, να προστατεύει τα κύτταρα και να μειώνει το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό.
Οι καλύτερες τροφές για τον οργανισμό
Η γλουταθειόνη λοιπόν, είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που παράγει φυσικά το σώμα σου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων από τις φθορές, την αποτοξίνωση και τη συνολική υγεία. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα φυσικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό που παράγεται στο ήπαρ και έχει καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, βοηθά στην αναγέννηση και άλλων αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη C και E, ενώ συνδέεται και με τη λάμψη του δέρματος. Έτσι λοιπόν, για να ενισχύσεις φυσικά τα επίπεδά της στον οργανισμό σου, προτίμησε τροφές πλούσιες σε θείο και σελήνιο, ενσωματώνοντας και τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητα σου. Αντίστοιχα, ο ποιοτικός ύπνος ενισχύει τον οργανισμό στο σύνολό του.
Παρόλα αυτά, όπως είναι φυσικό, με την πάροδο του χρόνου το σώμα παράγει σε χαμηλότερους ρυθμούς την παραγωγή αυτού του αντιοξειδωτικού, ωστόσο μερικά από τα πιο ισχυρά υποκατάστατα αυτή, είναι τα εξής:
• Κοτόπουλο: Πηγή άπαχης πρωτεΐνης, βιταμίνης Β6 και ψευδαργύρου, ιδανικό για μυϊκή ενδυνάμωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
• Αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες A, D, B12 και αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη.
• Καρύδια: Γεμάτα ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για τον εγκέφαλο και την καρδιά.
• Λαχανάκια Βρυξελλών: Πλούσια σε βιταμίνες C και K, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και την κυτταρική υγεία.
• Κουνουπίδι: Περιέχει βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και σουλφοραφάνη, γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.
• Σπανάκι: Γεμάτο σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη, προστατεύει τα μάτια και ενισχύει την ενέργεια.
• Όσπρια: Καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, σιδήρου, φυλλικού οξέος και διαλυτών φυτικών ινών, βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και στη ρύθμιση του σακχάρου.
• Αβοκάντο: Πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνες E, B και κάλιο, προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα και ενισχύει την καρδιοαγγειακή υγεία.

