Οι ξηροί καρποί είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών.
Είναι επίσης πλούσιοι σε καλά λιπαρά, τα οποία είναι μεν ωφέλιμα για την υγεία, αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους.
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, η μεγαλύτερη του είδους της, υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που τρώνε αμύγδαλα στο πλαίσιο μιας διατροφής περιορισμένων θερμίδων, μπορούν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την καρδιομεταβολική τους υγεία.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, δίαιτα που περιείχε αμύγδαλα φάνηκε ότι μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε βελτιωμένη καρδιομεταβολική υγεία.
Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (περίπου 160-170 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια, περίπου 20-25 αμύγδαλα), αλλά η μέτρια κατανάλωση συνήθως δεν συμβάλλει στην αύξηση του βάρους. Επομένως, εάν θέλετε να αδυνατίσετε, θα πρέπει να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας στη σωστή ποσότητα και με τον σωστό τρόπο.
Τα αμύγδαλα είναι από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς επειδή είναι πλούσια σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ειδικά βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό) και μέταλλα (μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο). Μάλιστα, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, με περίπου 20 γραμμάρια για κάθε 100 γραμμάρια βρώσιμου προϊόντος.