Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι καλοκαιρινές νύχτες ζητούν δροσιά και χαλάρωση, ένα καλό κοκτέιλ είναι η καλύτερη συντροφιά. Είτε βρίσκεστε σε ένα κομψό rooftop bar είτε απολαμβάνετε τη θέα από το μπαλκόνι σας, τα καλοκαιρινά κοκτέιλ μπορούν να μεταφέρουν γεύσεις και αρώματα που ενσαρκώνουν το καλοκαίρι.
Ετοιμάστε τo σέικερ και ανακαλύψτε μοναδικά κοκτέιλ που θα κάνουν το καλοκαίρι σας ακόμα πιο απολαυστικό!
Παγωμένο Martini καρπούζι
Πηγή έμπνευσης δροσερών καλοκαιρινών πειραματισμών στο ποτήρι ή στο πιάτο, το καρπούζι είτε μας σερβίρεται σόλο, είτε με γλυκά, ποτά ή τυριά, κερδίζει εύκολα -και επάξια- θέση ακλόνητης εμπιστοσύνης στην καρδιά και στον ουρανίσκο μας.
Υλικά (για 2 ποτήρια)
90 ml βότκα
120 ml χυμό καρπουζιού
25 ml χυμό lime
πάγος
1 φέτα καρπούζι (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
2 φέτες lime (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
Διαδικασία
Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο, ρίχνουμε σε αυτό, τη βότκα, το χυμό καρπουζιού και το χυμό lime και χτυπάμε δυνατά. Μοιράζουμε το περιεχόμενο του σέικερ σε δύο ποτήρια και τα στολίζουμε με τις φέτες lime και με τα τριγωνικά κομμάτια από τη φέτα καρπούζι. Προαιρετικά προσθέτουμε στο χείλος του ποτηριού και δύο με τρία φύλλα δυόσμου.
Margarita με δροσιστικό χυμό αγγουριού
Μια επιλογή για τους λάτρεις της Margarita που αναζητούν κάτι διαφορετικό. Η συνταγή απαιτεί λίγο χρόνο και μόνο τέσσερα βασικά συστατικά: αγγούρι, τεκίλα, Triple Sec και φρέσκο χυμό από λάιμ. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ ξεχωρίζει για την ισορροπημένη του γεύση, αφού ο χυμός αγγουριού προσθέτει όχι μόνο μια νότα φρεσκάδας αλλά και μια ελαφριά γλυκύτητα που αμβλύνει τόσο όσο την ένταση της τεκίλας.
Υλικά
1-1/4 φλιτζ. αγγουράκια τύπου English, κομμένα σε φέτες, χωρισμένα
1 φέτα λάιμ
4 κουτ. σούπας blanco τεκίλα
2 κουτ. σούπας Triple Sec
1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
παγάκια
αλάτι, προαιρετικά
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα κομμένα αγγουράκια στον επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το μίγμα. Εάν θέλουμε, βρέχουμε το χείλος ενός ποτηριού κοκτέιλ με τη φέτα λάιμ και στη συνέχεια το βουτάμε σε ένα πιάτο με αλάτι. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο. Σε ένα σέικερ, προσθέτουμε την τεκίλα, το triple sec, τον χυμό λάιμ και 2 κουτ. σούπας από τον στραγγισμένο χυμό αγγουριού. Γεμίζουμε με πάγο και ανακινούμε μέχρι να δημιουργηθεί πάγος στο εξωτερικό του shaker για 15-20′. Σουρώνουμε στο προετοιμασμένο ποτήρι και ανακατεύουμε τις υπόλοιπες φέτες αγγουριού. Διακοσμούμε με φέτα λάιμ.
Καλοκαιρινή Sangria με ροδάκινο
Σε αυτή την άκρως καλοκαιρινή εκδοχή της Sangria χρειάζεται λευκό κρασί, φρέσκα κίτρινα ή λευκόσαρκα ροδάκινα (με τη φλούδα τους και κομμένα σε λεπτές φέτες), φυσικό χυμό και σναπ ροδάκινου, ανθρακούχο νερό (εναλλακτικά σόδα ή ginger beer).
Υλικά (για 6 μερίδες)
4 ροδάκινα ώριμα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
750 ml λευκό κρασί
220 ml φρέσκο χυμό ροδάκινου
110 ml σναπ ροδάκινου
220 ml ανθρακούχο νερό
Για τη γαρνιτούρα
φρέσκο δυόσμο
2 ροδάκινα σε φέτες
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα κομμένα ροδάκινα σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το χυμό ροδάκινου και το σναπ και ανακατεύουμε. Παγώνουμε τη sangria στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 έως 2 ώρες και για έως 24 ώρες. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε έχοντας γεμίσει το ποτήρι με πάγο και φέτες ροδάκινου και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.
Piña colada: το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ
Αυτό το κρεμώδες, λευκό ποτό με τη σαγηνευτική μυρωδιά της καρύδας, τη φρεσκάδα και την οξύτητα του ανανά, που συνδυάζεται με τη στιβαρότητα που χαρακτηρίζει το ρούμι.
Υλικά
60 ml ρούμι (παλαιωμένο ή λευκό)
90 ml χυμό ανανά
20 ml γάλα ή κρέμα καρύδας
15 ml χυμό από λάιμ
Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Προσθέτετε πάγο και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και γαρνίρετε με τρίγωνη φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.


