Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας -σύμφωνα με την Eurostat- έκλεισε στο 0,5% που είναι για έναν ακόμη μήνα η χαμηλότερη επίδοση στις χώρες της ευρωζώνης (μέσος όρος 2,7%).
Η επίδοση της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς, από το υπουργείο Ανάπτυξης που παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια διαφύλαξης του υγιούς ανταγωνισμού και της προστασίας καταναλωτή με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός υποχώρησε, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ότι πλησιάζει τον στόχο του 2%, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της μείωσης των επιτοκίων.
Παράλληλα, στο 3,0% υποχώρησε ελαφρώς ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Τον Ιανουάριο ήταν στο 3,1% σε ετήσια βάση.
Στην Ευρωζώνη, επίσης διαφαίνεται μικρή υποχώρηση στο 2,4% από 2,5% τον Ιανουάριο, αν και οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει ελαφρώς χαμηλότερα.