Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Προχώρησε στη δέσμευση της περιουσίας και των 16 εμπλεκόμενων στην υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ


Στη δέσμευση της περιουσίας και των 16 εμπλεκομένων στην υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ  προχώρησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,  Χαράλαμπος Βουρλιώτης.


Επιπλέον η Αρχή θα διενεργήσει και αυτοτελή έλεγχο στο οικονομικό προφίλ των κατηγορουμένων, θα προβεί σε οικονομική ανάλυση όλων των οικονομιών δραστηριοτήτων τους των τελευταίων ετών.

Σημειώνεται ότι σήμερα απολογούνται ακόμη 9 κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση.

Ήδη στη φυλακή οδηγήθηκε ο ένας εκ των 7 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν χθες, και φέρεται να είχε ρόλο μεσάζοντα στο κύκλωμα.

Οι υπόλοιποι 6  κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι, οι δύο χωρίς περιοριστικούς όρους.


Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας που οδηγήθηκε στη φυλακή φέρεται να είχε ρόλο μεσάζοντα στο κύκλωμα.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Μισέλ», ο  οποίος κατά τη δικογραφία διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών.

Ακόμη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο έβρισκε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και παρουσιαζόταν  κατά περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθυνόταν.

Οι υπόλοιποι 6  κατηγορούμενοι  που απολογήθηκαν χθες αφέθηκαν ελεύθεροι,  οι δύο χωρίς περιοριστικούς όρους.

Από νωρίς το πρωί απολογούνται στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *