Volkswagen Jetta GLI: Η επετειακή έκδοση

Τη συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών από το λανσάρισμα του Jetta GLI, το οποίο έκανε ντεμπούτο το 1984, γιορτάζει η Volkswagen.


Το νέο Jetta GLI 40th Anniversary Edition λοιπόν, θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ενώ θα έχει συλλεκτικό χαρακτήρα. Η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάσει μόνο 1.984 αντίτυπα, αριθμός που παραπέμπει στο έτος λανσαρίσματος του Jetta GLI.

Η παλέτα του επετειακού Jetta GLI 40th Anniversary Edition θα περιλαμβάνει τρεις αποχρώσεις για το αμάξωμα, τη γκρι “Pure Gray”, τη λευκή “Pure White” και τη μπλε “Rising Blue”. Κόκκινες πινελιές συναντάμε στις δαγκάνες των φρένων, στο λογότυπο GLI 40 στα εμπρός φτερά, στη μάσκα και στο μπροστινό προφυλακτήρα. Παράλληλα μαύρο γυαλιστερό χρώμα επιλέχτηκε για τους πλευρικούς καθρέπτες, τις χειρολαβές των θυρών, τη διακριτική αεροτομή, τη γρίλια της μάσκας και τις 18αρες ζάντες.

Στο εσωτερικό, τα ανάγλυφα σχέδια στα καθίσματα θα είναι διαφορετικά σε κάθε ένα από τα συνολικά 1.984 Jetta GLI 40th Anniversary Edition. Στις ποτηροθήκες αποτυπώνεται το GLI και το 1984, ενώ στη βάση του τριάκτινου τιμονιού υπάρχει ο αριθμός 40 και στα μαρσπιέ των θυρών η ένδειξη GLI 40.

Το νέο Jetta GLI 40th Anniversary Edition τροφοδοτείται από τον turbo δίλιτρο κινητήρα EA888, ο οποίος παράγει 231 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο 7αρι διπλού συμπλέκτη DSG.


Η αρχική τιμή του ορίζεται λίγο πάνω από τις 25.000 ευρώ, ενώ στις αντιπροσωπείες αναμένεται πριν από το τέλος του καλοκαιριού. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *