ΥΠΕN: Στην Ελλάδα το East Mediterranean Gas Forum το διήμερο 27-28 Μαΐου 2024

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το “East Mediterranean Gas Forum” (EMGF), θα διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαΐου 2024 στην Ελλάδα, με πεδίο εστίασης την ενίσχυση των συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο για την ανάπτυξη τεχνολογιών ενεργειακής μετάβασης.


Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Γραμματεία του EMGF.

⦁ Στις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης της Ρεβυθούσας.

Η συνάντηση για την επίσκεψη θα είναι στις 10:45 στο Grand Hyatt Hotel (Λ. Συγγρού 115, Αθήνα), με αναχώρηση στις 11:15. Η προγραμματισμένη επιστροφή είναι στις 16:00. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας έως το Σάββατο (25/5, στις 15:00), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά και την είσοδό σας στην Ρεβυθούσα.

⦁ Στις 28 Μαΐου θα λάβει χώρα εκδήλωση στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή στελεχών της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναλυθούν οι προοπτικές για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ως σημαντικού κόμβου στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το Συνέδριο εδράζεται στους εξής τρεις βασικούς πυλώνες: 1) παραγωγή και μεταφορά υδρογόνου, 2) χρήση υποδομών δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα και 3) εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Το “East Mediterranean Gas Forum” θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Κάτια Καραμιχαλάκου, e-mail: karamixalakoua@prv.ypeka.gr και τηλέφωνο: +30 213 1513565.

Η ηλεκτρονική εγγραφή, μέσω του εξής συνδέσμου: https://emgf.org/events/event_register.aspx, είναι απαραίτητη για την παρουσία σας στο Συνέδριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *