Τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων


Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), παραβρέθηκαν, σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


Όπως ανακοινώθηκε, την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες ανθυπολοχαγούς.

Η τελετή έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο στρατόπεδο «Λοχαγού Ιατρού Φωκά», χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα ως εκπρόσωπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ουρανία Θρασκιά ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Από την Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 69 αξιωματικοί Ιατρικού, Φαρμακευτικού, Ψυχολογικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 7 από την Ιορδανία.


Οι νέοι αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

● 24 στον Στρατό Ξηράς.

● 15 στην Πολεμική Αεροπορία.

● 8 στο Πολεμικό Ναυτικό.

● 13 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *