Σύμη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλεϊ – Το 2019 είχε πάθει παροδική αμνησία στην Κορνουάλη


Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 68χρονου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται για τρίτη μέρα.


Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του γνωστού τηλεοπτικού γιατρού χάθηκαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ έφτασε στην Ελλάδα μαζί με την σύζυγό του την Δευτέρα και μετέβησαν την Τρίτη στην Σύμη, για να φιλοξενηθούν από φιλικό τους ζευγάρι το οποίο έχει σπίτι στο νησί.

Μαζί με ένα ακόμα ζευγάρι από την Βρετανία το πρωί της Τετάρτης πήγαν με θαλάσσιο ταξί στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Ο αγνοούμενος, 13:30 αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια, καθώς είχε κουραστεί στην παραλία. Οι υπόλοιποι γύρισαν με το θαλάσσιο ταξί το απόγευμα. Τότε, διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος δεν ήταν στο σπίτι και άρχισαν να τον αναζητούν.


Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας με ώρα 13:50 το μεσημέρι της Τετάρτης επιβεβαιώνει αυτόπτες μάρτυρες που υποστήριζαν ότι είχαν δει τον 67χρονο κοντά στη στάση λεωφορείου στο χωριό Πέδι.

Το περιστατικό με την παροδική σφαιρική αμνησία το 2019

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα, ο γνωστός παρουσιαστής του BBC μετά από μία βουτιά στις ακτές της Κουρνουάλης το 2019, κατέληξε στα επείγοντα.

Ειδικότερα, είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε στήλη στην Daily Mail το 2019, η βουτιά αυτή τον έστειλε στα Επείγοντα νοσοκομείου, έχοντας υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας. «Μπλόκαρε το μυαλό μου» είχε πει, περιγράφοντας τι του είχε συμβεί.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρίσκομαι στα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο του Truro, με την Clare να κάθεται δίπλα μου και να δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη.

Καθώς περιμέναμε να μας δουν, μου είπε ότι αφού βγήκα από το νερό, έδειχνα αμήχανος. Δεν ήμουν ιδιαίτερα αγχωμένος και από πολλές απόψεις φαινόμουν απολύτως φυσιολογικός.

Οι γιατροί τού είπαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, αλλά οι επιπτώσεις της είναι περιορισμένες και οι άνθρωποι συνήθως δεν υποφέρουν περισσότερες από μία φορές.

Ήμουν σε θέση να μιλήσω, αλλά προφανώς της έκανα συνεχώς τις ίδιες δύο ερωτήσεις, όπως: “είναι 2017;”, “έχασα τις αισθήσεις μου;”», είχε δηλώσει.

«Υπενθύμιζα συνεχώς στον εαυτό μου, δυνατά, ότι είχα τέσσερα παιδιά και έλεγα τα ονόματά τους, σαν να φοβόμουν ότι διαφορετικά θα τα ξεχνούσα. Για προφανείς λόγους, αυτό την ανησύχησε.

Με τη βοήθεια του αδελφού μου, η Κλερ με έντυσε και με πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Στο τμήμα των επειγόντων, περίπου δύο ώρες μετά το κολύμπι, η μνήμη μου άρχισε να επανέρχεται σιγά σιγά και άρχισα να αντιλαμβάνομαι το περιβάλλον μου.

Η Κλερ, η οποία είναι γενικός γιατρός, προφανώς ανησυχούσε πολύ ότι μπορεί να είχα υποστεί ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο – αυτό που είναι γνωστό ως παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο ή TIA (Transient ischemic attack).

Ευτυχώς, σύντομα με είδε μια νεαρή γιατρός που σαφώς ήξερε τι έκανε. Έκανε πλήρη νευρολογική εξέταση […].

Μου είπαν ότι είχα πάθει κάτι που ονομάζεται παροδική σφαιρική αμνησία και ότι προκλήθηκε από το κολύμπι σε κρύο νερό», είπε επισημάνει ο Μόσλεϊ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *