Σύμη – Μάικλ Μόσλεϊ: Συνεχίζονται οι έρευνες για πέμπτη ημέρα – Η επικίνδυνη διαδρομή που ακολούθησε

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται για 5η ημέρα οι έρευνες στη Σύμη όπου εξαφανίστηκε ο γνωστός παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, με τις αρχές να «χτενίζουν» δύσβατες περιοχές για ένα ακόμα 24ωρο.


Κάτοικοι του νησιού αλλά και τουρίστες ερευνούν μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς το βουνό πάνω από το Πέδι από τη πλευρά της Αγίας Μαρίνας καθώς η τελευταία κάμερα τον συλλαμβάνει να περνά μπροστά από σπίτι που βρίσκεται στη έξοδο του χωριού και να ακολουθεί το μονοπάτι.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο και δύο φωτογραφίες από την τελευταία φορά που εθεάθη ο Μόσλεϊ στο Πέδι.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να γνωρίζουν κάθε αντικείμενο που είχε πάνω του έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπίσουν κάτι στο βουνό να γνωρίζουν αν είναι δικό του ή όχι. Όπως είπε η σύζυγος του είχε μαζί του ένα χακί τσαντάκι, ένα μπουκαλάκι νερό, το πορτοφόλι του κι ένα ρολόι απλό κι όχι «έξυπνο». Επίσης στην πρώτη της κατάθεση είχε αναφέρει πως ο σύζυγος της αγαπούσε το βουνό και συχνά του άρεσε να φεύγει μονος του. Ωστόσο τίθεται ένα ερώτημα: Γιατί άφησε εκείνη την ημέρα το κινητό στο σπίτι που φιλοξενούνταν στον Γιαλό.

Όπως ανάφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που πραγματοποιούν συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν αποκλείεται και το σενάριο να έχει πέσει σε κάποια χαράδρα ή σπηλιά.


Σύμη: Σε σπηλιές που ξαφνικά γεμίζουν με νερό οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC

Με ιδιαίτερη ανησυχία τα ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη. Όπως αναφέρει ο Independent, πλέον δίνεται μάχη με τον χρόνο ώστε να βρεθεί ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, οι πυροσβέστες ερευνούν ένα σύστημα σπηλαίων που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος».


Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι.

«Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει εκεί», είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *