Στην σύλληψη ενός 31χρονου δραπέτη φυλακών προχώρησε η αστυνομία – Είχε κλέψει 14 οχήματα


Συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης, ένας 31χρονος για κλοπές οχημάτων κατ’ εξακολούθηση και απόδραση κρατουμένου.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών οχημάτων από επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στα Εξάρχεια, αστυνομικοί της ‘Αμεσης Δράσης εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου, σταθμευμένο έξω από σπίτι, ένα όχημα που είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από την περιοχή των Εξαρχείων από την 17-9-2024.

Στη συνέχεια εντόπισαν τον 35χρονο να εξέρχεται από το συγκεκριμένο σπίτι, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Εκεί κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης καθώς είχε αποδράσει την 11-7-2024 από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή φυλάκισης.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες 8 ημέρες, ενώ η τρέχουσα αξία των οχημάτων υπολογίζεται συνολικά σε χρηματικό ποσό άνω των 300.000 ευρώ.


Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος εισερχόταν, με τη συνδρομή άλλων συνεργών, σε επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και ακολούθως παραβίαζε τους χώρους γραφείων, αποκτώντας πρόσβαση στα κυτία αποθήκευσης των κλειδιών των σταθμευμένων αυτοκινήτων και εν συνεχεία αφαιρούσε τα εν λόγω οχήματα.

Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος κλειδιών οχημάτων και 2 ασύρματοι τους οποίους χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία με τους συνεργούς του κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *