Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά – Εκκενώνονται Βαθιακό και Πλάτανος μετά την Αγία Παρασκευή και το Αποδούλου (video)


Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο της Κρήτης με το κύριο μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται ανατολικά της Αγίας Παρασκευής προς Βαθιακό.


Μάλιστα, εστάλη πριν λίγο μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να εκκενώσουν προς Πλάτανο: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαθιακού απομακρυνθείτε προς Πλάτανο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα για να ακολουθήσει 9 λεπτά αργότερα και νέο με ντολή για εκκένωση από Πλάτανο προς Λοχριά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν, 228 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 συντονιστικά.

Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα από το 112 σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Αποδούλου να απομακρυνθούν προς Φουρφουρά, αλλά και σε όσους βρίσκονταν στην Αγία Παρασκευή να κατευθυνθούν προς Μάνδρες.

Στο Ρέθυμνο και στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο επιτελάρχης Γιώργος Μαρκουλάκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti.


Το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες χωρίς κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις που παρέμεναν στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς. Παρ’ όλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι αλλά και η μεγάλη έκταση του πύρινου μετώπου είναι αιτίες για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Ουσιαστικά η μισή πυροσβεστική δύναμη της Κρήτης βρίσκεται επιτόπου, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν και δυνάμεις από την Αθήνα.

Πάντως, έπειτα από την ολονύχτια επιχείρηση 250 περίπου πυροσβεστών, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες εστία-εστία, η εικόνα το πρωί της Πέμπτης ήταν σαφώς καλύτερη από το βράδυ, αλλά η κατάσταση άλλαξε στη συνέχεια με συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *