Πυροσβεστική: Ξέσπασαν 14 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κύθνο


Σε 14 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 12 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο.


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φλαμπούρια της Κύθνου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε χθες τις πρωινές ώρες και στο σημείο επιχειρούν  21  πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και η  Πυροσβεστική Ομάδα της Κύθνου, συμπεριλαμβανομένων 8  πυροσβεστών από την 1η ΕΜΟΔΕ που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα και 8 πυροσβεστών με 4 οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το Λαύριο, ενώ επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *