Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και Λαμία – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε: Πάτημα Ασπροπύργου, Ποταμιά Σπάρτης, Σιγούνι Καλαβρύτων, για την κατάσβεση των οποίων κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στο Πάτημα Ασπροπύργου και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:40 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Σπάρτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ανατολικά από την περιοχή Ποταμιά, σε απόσταση από τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ

Ακόμη, λίγο μετά τις 11:40 πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σιγούνι Καλαβρύτων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε βόρεια της περιοχής Σιγούνι Καλαβρυτών και βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες μεμονωμένες κατοικίες. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στους Κομποτάδες Λαμίας και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ήχησε νέο μήνυμα 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Δάρδιζα Ερμιόνης, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με τρία ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


Παράλληλα, για την περίπτωση πιθανής αναζωπύρωσης ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην Βάρης-Κορωπίου όπου χθες μετά το μεσημέρι εκδηλώθηκε η πρώτη μεγάλη- για φέτος- πυρκαγιά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *