Πυρκαγιά στην Κορινθία: Αναζωπύρωση φωτιάς – Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες – Επί τόπου ο Βασίλης Κικίλιας


Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Κορινθία σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή λίγες ώρες νωρίτερα, καθώς όπως μετέδωσε το ertews αυτή τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες οι οποίες κατά τόπους αναζωπυρώνονται.


Στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. που έχει στηθεί στο φράγμα της Νεμέας, κοντά στον Ασωπό ποταμό, βρέθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας..

Συμμετείχε σε σύσκεψη για το θέμα της φωτιάς με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, αλλά και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Πραγματική μάχη ενάντια στις πύρινες φλόγες έδωσαν εθελοντές, πυροσβέστες και εναέρια μέσα προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά η οποία ξεκίνησε λίγο πρις τις 2 το μεσημέρι και γρήγορα πήρε διαστάσεις, ευτυχώς όχι σε κατοικημένη περιοχή καθώς η φορά του ανέμου ήταν αντίθετη από το χωριό.

Ωστόσο, αυτή η φωτιά πέρασε στη χαράδρα, δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα πεύκα και τα κουκουνάρια ενώ σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες μόνο πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες αυτές που συνεχώς αναζωπυρώνονται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *