Παγκόσμιο ψηφιακό blackout: Πώς επηρεάστηκε το Ελ. Βενιζέλος


Μεγάλα προβλήματα σε βαθμό χάους έχει δημιουργήσει σε αεροδρόμια, τράπεζες, ΜΜΕ και γενικότερα επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν συστήματα της Microsoft και της εταιρείας ασφαλείας Crowdstrike από νωρίς σήμερα το πρωί.
Με τα συστήματα των αεροδρομίων και των αεροπορικών να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε διάφορες χώρες, είναι λογικό να προκαλούνται προβλήματα και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σε ανακοίνωσή του στο Τwitter το Αεροδρόμιο της Αθήνας συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν προηγουμένως με την αεροπορική τους.
«Καθώς το παγκόσμιο φαινόμενο τεχνικής βλάβης σε συστήματα πληροφορικής παραμένει σε εξέλιξη, το επιβατικό κοινό που πρόκειται να ταξιδέψει παρακαλείται να επικοινωνεί προηγουμένως με την αεροπορική του», αναφέρει χαρακτηριστικά και ενώ τα προβλήματα δεν λείπουν αλλά όχι στο σημείο χάους που έχει δημιουργηθεί σε άλλα αεροδρόμια. Μια κατάσταση που όσο περνάει η ώρα μπορεί να διαφοροποιηθεί ως προς το χειρότερο, καθώς έχει δημιουργηθεί μια διαδικασία ντόμινο.


H ανακοίνωση της AEGEAN:
«Η AEGEAN ενημερώνει ότι, όπως αποτυπώνεται και σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η δική μας επιχειρησιακή λειτουργία.
Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας προς αεροδρόμια των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί. Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας».

H ανακοίνωση της Sky express

«Η SKY express, με αφορμή τα δημοσιεύματα εγχώριου και διεθνούς Τύπου αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί σε αεροπορικές εταιρείες λόγω προβλήματος σε πάροχο συστήματος, ενημερώνει το επιβατικό της κοινό ότι οι πτήσεις της πραγματοποιούνται κανονικά, και η επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας δεν έχει επηρεαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *