Ο e-ΕΦΚΑ στους νικητές του διαγωνισμού βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022 – Τα επόμενα «ψηφιακά» βήματα

Κορυφαία διάκριση και βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022 στην κατηγορία «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα» στον Τομέα της Υγείας και των Κοινωνικών Υποθέσεων, του φερώνυμου διαγωνισμού, απέσπασε η υποψηφιότητα του e-ΕΦΚΑ, που αφορούσε στην πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, σε πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους και δημόσιους λειτουργούς όλων των κατηγοριών του φορέα.


Ο e-ΕΦΚΑ διακρίθηκε για τις υπηρεσίες που βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινή ποιότητα ζωής των πολιτών και την παραγωγικότητα των εργαζομένων του, μέσω της απλοποίησης και της ψηφιοποίησης των συναλλαγών του, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων στην εν λόγω κατηγορία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βράβευση του φορέα αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, διαθέτοντας πάνω από 80 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 230 εκατομμύρια συναλλαγές.

Σημαντικές ήταν και οι δράσεις που αναπτύχθηκαν, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως αυτές των Ψηφιακών ΚΕΠΑ και του myefkalive για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Στις προτεραιότητες της διοίκησης του φορέα είναι ο σταδιακός περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τις Τοπικές Διευθύνσεις, η εξάλειψη της άσκοπης ταλαιπωρίας, η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω ψηφιακών καναλιών, καθώς και η απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Η ομάδα αυτοματοποίησης, που έφερε αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μεταρρύθμισης του φορέα, απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ, επικεφαλής ομάδας
  • ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, e-ΕΦΚΑ
  • ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΒΟΣ, e-ΕΦΚΑ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΓΠΨΔ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ, ΓΓΠΨΔ
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ, ΓΓΠΨΔ
  • ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΓΠΨΔ
Τα επόμενα «ψηφιακά» βήματα περιλαμβάνουν:
  • Την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, με την ψηφιοποίηση των ενσήμων και πριν από το 2002.
  • Την ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του e-ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, που θα επικοινωνεί και με τα συστήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων.
  • Τη διασύνδεση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με τον e-ΕΦΚΑ-Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ». Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτές του e-ΕΦΚΑ θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, τη μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζομένου.
  • Την υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με βάση τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συναλλασσομένων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *