Κατεδαφίζεται η γέφυρα στον Ισθμό μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση γέφυρας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά και σημειώθηκαν εκρήξεις μετά την ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα.


Όλα ξεκίνησαν όταν για άγνωστο λόγο, ο οδηγός βυτιοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα με το βαρύ όχημα να ανατρέπεται και να τυλίγεται στις φλόγες κάτω από τη γέφυρα στο 75,5ο χλμ της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Στη συνέχεια εκδηλώθηκε η φωτιά και ακολούθησαν διαδοχικές εκρήξεις, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο , ενώ -όπως αναφέρουν πληροφορίες- φέρεται να είναι καλά στην υγεία του.

Η φωτιά έσβησε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική Αθηνών-Κορίνθου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.


Μέσω αντιδρόμησης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο

Σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου, καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς ένα τμήμα της παραμένει κλειστό λόγω των εργασιών κατεδάφισης της αερογέφυρας που υπέστη σημαντικές ζημιές μετά την πυρκαγιά.


Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Επίσης, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα.

Η απαγόρευση ισχύει σήμερα από τις 10:30 έως τις 23:00 και αύριο από τις 05:00 έως τις 17:00.


Αυτοψία Χρυσοχοΐδη και Σταϊκούρα – «Αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας»

Με το πρώτο φως της ημέρας γερανοί ξεκίνησαν τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας, κάτω από την οποία σημειώθηκε το ατύχημα, καθώς έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Η  κατεδάφιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οχημάτων που βρίσκονται και στα δύο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ολοκληρώθηκε.

Στο σημείο του ατυχήματος, μετέβησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας και ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *