Ισθμός Κορίνθου: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων

Σε εφαρμογή τίθεται απ’ το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στη μία το μεσημέρι, η διαδικασία των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού Κορινθίας, για την πρόσβαση από και προς τον δρόμο, μέσω της προσωρινής εξόδου και εισόδου, δυτικά του σταθμού διοδίων του Ισθμού.


Η πρωτοβουλία αυτή, είχε ανακοινωθεί, μετά και την πρόσφατη καταστροφή της γέφυρας στον ανισόπεδο κόμβο του Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, με κατεύθυνση από Λουτράκι και Κόρινθο προς Καλαμάτα και Ίσθμια (ανατολικά της διώρυγας) θα γίνεται μέσω προσωρινής εξόδου, λίγο πριν τον σταθμό διοδίων Ισθμού, προς το νότιο παράπλευρο, που είναι η παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Αντίστοιχα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από Καλαμάτα και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας) προς Λουτράκι και Κόρινθο, θα γίνεται μέσω του βόρειου παράπλευρου του δρόμου και εισόδου σ’ αυτόν, μέσω προσωρινής εισόδου, λίγο μετά το σταθμό διοδίων, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Οι ρυθμίσεις αυτές, είναι προσωρινές.


Θα κρατήσου, όπως αναφέρει η Ολυμπία Οδός, 3 μήνες απ΄ την έναρξη της εφαρμογής τους, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η αναγκαιότητα της λειτουργίας τους.


Απ’ την έναρξη της λειτουργίας αυτών των ρυθμίσεων, οι κάτοικοι της περιοχής, δεν θα υποχρεούνται να διέρχονται απ’ το σταθμό διοδίων του Ισθμού, ούτε να κάνουν πρόσθετες πορείες για τις μετακινήσεις τους.

Μετά από αυτό, παύει να ισχύει η δωρεάν διέλευση των κατοίκων των δήμων Λουτρακίου και Κορινθίων, στον σταθμό διοδίων Ισθμού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *