Ηράκλειο: Σύλληψη 41χρονου για 4 κλοπές φορτηγών


Έβαζε στο στόχαστρό του ΙΧ φορτηγά αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές και τα έκλεβε. Μέσα σε λιγότερες από 20 ημέρες είχε καταφέρει να αρπάξει 4 οχήματα, αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Οι κλοπές έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην εξιχνίασή τους και στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη επτά μήνες αργότερα.


Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, που εξιχνίασαν τις 4 κλοπές Ι.Χ.Φ αυτοκινήτων που είχαν διαπραχθεί στο Ηράκλειο, κατά το χρονικό διάστημα από 11.01.2024 έως και 30.01.2024, συνέλαβαν τον ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται όχι μόνο για τις κλοπές, αλλά και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς, χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβαινε στις περιοχές που προηγουμένως είχε επιλέξει και αφαιρούσε τα οχήματα. Η αξία των κλαπέντων οχημάτων προσδιορίζεται περίπου στα 51.000 ευρώ.

Πρωινές ώρες, σήμερα (02.08.2024) οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων. Κατά τη διάρκειά της έγιναν έρευνες σε σπίτι και σε χώρους που χρησιμοποιεί ο συλληφθείς στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


  • πεντακόσια πενήντα οχτώ φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • γεμιστήρα πυροβόλου όπλου,
  • διάφορα άλλα εξαρτήματα όπλων και
  • δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα τα οποία θα αποστέλλουν για περαιτέρω εξέταση.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων .

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *