Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης που «γάζωσε» επιχείρηση


Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση υπόθεσης πρόκλησης φθοράς με πυροβολισμούς σε βάρος επιχείρησης στο Γάζι η οποία συνέβη τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 29/7.


Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε άμεσα ένας 33χρονος ημεδαπός άνδρας ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30/7 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που συμπεριελάμβανε έρευνες σε οικίες του 33χρονου και δύο ακόμη, ημεδαπών, 56 και 26 ετών –  που έχουν συγγενική σχέση μαζί του –  σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες του 56χρονου και 26χρονου  βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:


  • κυνηγετικό όπλο,
  • αεροβόλο όπλο,
  • πενήντα (50) φυσίγγια,
  • σπάθα,
  • εξάρτημα όπλου και είδη συντήρησης οπλισμού,
  • τρεις (3) αμφορείς και
  • τμήματα αμφορέων και κεραμικά αντικείμενα.

Και οι δύο συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση για τις κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *