Η λειτουργία των καζανιών στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε φέτος περίπου δέκα μέρες νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, με την περίοδο παραγωγής να αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες.
Πρόκειται για μία ιεροτελεστία για τους οινοποιούς, η οποία προϋποθέτει δυνατή φωτιά, ξύλο για το ανακάτεμα και τα γράδα- αλκοολόμετρα.
Φέτος, η ποσότητα είναι πεσμένη αλλά η ποιότητα είναι πολύ ανεβασμένη τονίζει ο Στέργιος Οικονομάκης, ιδιοκτήτης ρακοκάζανου στην περιοχή.