Η 16χρονη μαθήτρια που έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ


Η 16χρονη που νοσεί από μηνιγγίτιδα στην Πάτρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας


Η κατάσταση της υγείας του νεαρού κοριτσιού κρίνεται σοβαρή και αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα μηνιγγίτιδας. Σύμφωνα με το Tempo24 η μαθήτρια λιποθύμησε την Πέμπτη (24/10), ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα χθες και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και πραγματοποιεί διερεύνηση των επαφών. Έχει δοθεί χημειοπροφύλαξη στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας και είναι σε επαγρύπνηση.

Επιπλέον, μόλις βγήκαν θετικές οι εξετάσεις στο μηνιγγιτιδόκοκκο, αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, καθώς όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *