Χαλκιδική: Θα το πάω δυνατά, είπε ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος


Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το τραγικό περιστατικό. Ο άτυχος νεαρός έκανε διακοπές και βρέθηκε με την μητέρα του και τα αδέρφια του λούνα παρκ, όπου ανέβηκε σε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες.


Η πλαστική καρέκλα στην οποία καθόταν ξεκόλλησε και ο 19χρονος έπεσε με φόρα από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στον αυχένα και το κεφάλι.

Για το συμβάν συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ωστόσο, διαφεύγει της σύλληψης ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος, που έφυγε αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, ενώ εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο πατέρας της οικογένειας την ώρα του τραγικού συμβάντος ερχόταν από την Αθήνα, όπου δούλευε να συναντήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του.


Ο αδερφός του 19χρονου μίλησε στην ΕΡΤ για τη μοιραία στιγμή. «Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη», ανέφερε αρχικά ο νεαρός και συνέχισε:

«Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Δεν είχε γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ

Σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά στο Πρώτο τα περιοδεύοντα λούνα παρκ δεν λαμβάνουν άδεια λειτουργίας αλλά γνωστοποίηση. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ έπαιρνε κάθε χρόνο και διερευνάται αν έλαβε και φέτος.

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness» συνέχισε η κ. Χαλκιά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *