Beyond Football Conference 2024: Καθολική Συμμετοχή και Κοινό Όραμα από όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για το αύριο του αθλήματος


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το διήμερο 1 και 2 Μαρτίου, η διεθνής επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Beyond Football Conference 2024», την οποία διοργάνωσε το εργαστήριο του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (iSportManagement LAB), σε συνεργασία με την ομάδα «Beyond Sports».


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο επιβλητικό ξενοδοχείο «Mystras Grand Palace Resort» στη Σπάρτη.

Οι θεματικοί άξονες της εκδήλωσης ήταν οι εξής:

  • Οι στρατηγικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο,
  • Η συμβολή των ακαδημιών στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών συλλόγων,
  • Η εξέλιξη και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσω των καινοτόμων τεχνολογιών και των σύγχρονων μέσων

Κατά το διήμερο του συνεδρίου καταξιωμένοι εν ενεργεία άνθρωποι από το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατέθεσαν στους συμμετέχοντες τις απόψεις τους και ανέδειξαν την καινοτομία στο έργο τους, ενώ ανέλυσαν τις νέες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές στο χώρο του ποδοσφαίρου.

To Beyond Football Conference 2024 κατάφερε Καθολική Συμμετοχή και Κοινό Όραμα από όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για το αύριο του αθλήματος.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής, Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το συνέδριο αποτελεί πλέον θεσμό, ο οποίος προβάλει της πολυδιάστατη αξία του ποδοσφαίρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κος Παναγιώτης Μπαλτάκος, οι Πρόεδροι της Super Legue 1 κος. Μηνάς Λυσάνδρου, Super Legue 2, κος. Πέτρος Μαρτσούκος και ο διευθυντής του isportmanagement lab, Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος. Στο συνέδριο συμμετείχαν, εκπρόσωποι ΠΑΕ, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι εταιρειών και εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κος. Μπαλτάκος επισήμανε τη σημασία του συνεδρίου για την εξαγωγή συμπερασμάτων με πρακτική εφαρμογή στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο διευθυντής του εργαστηρίου isportmanagement lab, Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ανέπτυξε τη σημασία της τεχνολογίας και παρουσίασε συγκεκριμένες πρακτικές διοίκησης υπηρεσιών και εκπαίδευσης στο ποδόσφαιρο.

Θέτοντας ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου επ’ ωφέλειά του αθλητισμού και της κοινωνίας, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν για την αναγκαιότητα συγκεκριμένων δράσεων σε ένα ευρύτατο φάσμα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Την επιστημονική διημερίδα παρακολούθησαν δια ζώσης πάνω από 200 συμμετέχοντες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *