Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο εμπρησμού στην Κερατέα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής – «Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι»

Ως πιθανό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εμπρησμού για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην Κερατέα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.


Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Open τόνισε αρχικά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

«Ήταν μία δύσκολη φωτιά, με 8 μποφόρ στις 10 το βράδυ, σε περιοχή δίπλα στην Αττική Οδό… 10 το βράδυ ή από αμέλεια ή εμπρησμός», είπε χαρακτηριστικά.

«Πηγαίναμε από Λαύριο προ Κερατέα, στον δρόμο προς τη μεγάλη φωτιά, υπήρχε άλλη μία φωτιά στο διάζωμα, προφανώς είχε μπει εκεί από αντιπερισπασμό, για να μην πάμε στη μεγάλη φωτιά. Τη σβήσαμε αμέσως», ανέφερε στη συνέχεια.

«Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι», αποκάλυψε.


Τέλος, ο κ. Λουκάς επεσήμανε ότι κάτοικοι του είπαν πως εκεί από όπου ξεκίνησε η φωτιά, άκουσαν μία έκρηξη και μετά είδαν τις φλόγες.


Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή της Κερατέας και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δασκαλειό.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα που μαζί με τις μαζί με τις υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής και τους εθελοντές, οι οποίοι κατάφεραν να την περιορίσουν πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή της Κερατέας δεν έχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *