Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη – Άκαρπες οι έρευνες, τι εξετάζουν οι αρχές


Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη, καθώς συμπληρώνονται 48 ώρες από την εξαφάνιση του.


Από το πρωί σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών. Έχει σηκωθεί και ερευνά την περιοχή drone που κάνει σκανάρισμα τους εδάφους, παράλληλα με τους αστυνομικούς, την πυροσβεστική, την τοπική εθελοντική ομάδα που είναι ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν βρέθηκε τίποτα στις κάμερες ασφαλείας. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι πολλές, άλλοι λένε ότι τον είδαν στη Σύμη στο Πεδί, άλλοι στον Πανορμίτη και άλλοι σε παραλία που βρίσκεται απέναντι. Οι αναφορές αυτές δεν επιβεβαιώνονται, έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής όλες οι κάμερες των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον οικισμό του Πεδίου καθώς πρόκειται για μία τουριστική περιοχή όπου υπάρχουν εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα.

Όλα ξεκίνησαν στη 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο Μάικλ Μόσλεϊ αποφάσισε να μην επιστρέψει με βαρκάκι μαζί με τη γυναίκα του από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Μουράγιου, όπου βρίσκεται το κατάλυμά τους. Έτσι ξεκίνησε με τα πόδια, προκειμένου να διανύσει μία απόσταση περίπου 3,5 χλμ και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του κινητοποίησε τις Αρχές.


Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Κ. Δημογλίδου: «Κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου σε δηλώσεις της στην DailyMail, σημείωσε σχετικά: «Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Απλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανένα απολύτως. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Η αστυνομία χρησιμοποιούσε χθες Πέμπτη κάμερες θερμικής εικόνας σε λόφους με θέα το Πέδι σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο ίχνος του Δρ Μάικλ Μόσλεϊ.

Νωρίτερα, οι ερευνητές έλαβαν καταθέσεις από ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων από το γραφικό ψαροχώρι και εξέτασαν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Που επικεντρώνονται οι έρευνες

Η επιχείρηση διάσωσης φέρεται να επικεντρώνεται στην περιοχή του Πέδι, όταν μια γυναίκα ανέφερε ότι τον είδε εκεί την ημέρα της εξαφάνισής του.

Ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας δήλωσε ότι οι πυροσβέστες του είπαν ότι πιστεύουν ότι είναι «αδύνατον» ο Mosley να βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο. Έτσι, αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *