Μαγνησία: Στη φάκα της ΕΛΑΣ σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη σε στάνες


Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη στη Μαγνησία μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες στάνες.


Χειροπέδες σε 4 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε κάνναβη στη Μαγνησία, πέρασαν αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση που έγινε χθες (20.09.2024) στο σημείο όπου δραστηριοποιούνταν.

Με σκοπό να καλύψει τα ίχνη της η σπείρα, φύτευε μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατα και απόκρημνα σημεία της Μαγνησίας, ώστε να μην γίνουν ορατοί από πολίτες και αστυνομικούς.

Μετά από αξιολόγηση των πληροφορίων και έρευνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 21 χρόνων και δύο αλλοδαπούς 20 και 22. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης «απλωνόταν» σε έκταση 6,5 στρεμμάτων που ανήκει στον 35χρονο άνδρα και χρησιμοποιούνταν υποτίθεται για εκτροφή βοοειδών.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκε και ακινητοποιήθηκε ο 35χρονος. Τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν σε κοντινή απόσταση από τα φυτεία, σε μία μισογκρεμισμένη στάνη που είχαν μετατρέψει σε ειδικό χώρο επεξεργασίας της κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.:

στον χώρο είχαν κατασκευάσει αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης,

ο χώρος εκτεινόταν συνολικά σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, χωρισμένα σε 7 επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων,

για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο,

τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του, ενώ

στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 39.000 ευρώ και 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *