Κύκλωμα εκβιαστών: Στον ανακριτή η φερόμενη αρχηγός «Νάνσυ» – Απολογούνται ακόμα 5 μέλη του κυκλώματος


Με τις απολογίες της 43χρονης φερόμενης ως εγκεφάλου καθώς και άλλων 5 ατόμων συνεχίζεται η έρευνα για το κύκλωμα των εκβιαστών, με θύματα καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Η δικογραφία είναι ογκώδης και περιλαμβάνει περισσότερα πρόσωπα από τα 14 που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα.


Η 43χρονη από την Πάτρα, η οποία φέρεται ως εγκέφαλος και είναι η επονομαζόμενη «Νάνσυ», θα είναι η τελευταία που θα απολογηθεί, καθώς θα πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι άλλες απολογίες προκειμένου ο ανακριτής διαφθοράς να είναι σε θέση να θέσει πλήθος ερωτημάτων γύρω από τη δράση της, καθώς φέρεται ότι αυτή έλεγχε τα πάντα.

Σήμερα απολογείται και ο αδερφός της, ενώ χθες απολογήθηκε η μητέρα της.

Με την δικογραφία να έχει περισσότερα από τα 14 άτομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάκριση και στη συνέχεια ο ανακριτής να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος κάποιων άλλων ή αν θα τους καλέσει σε απολογία. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι μπορεί και να θελήσουν οι ίδιοι να εμφανιστούν στον ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις, καθώς ήδη, όπως πληροφορούμαστε έχουν ζητήσει τη βοήθεια δικηγόρων γι αυτό.

Οι έξι κατηγορούμενοι που απολογούνται σήμερα φέρονται να έχουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ χθες απολογήθηκαν άλλοι οκτώ, από τους οποίους δύο κρίθηκαν προφυλακιστέος, οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.


Πολλά είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δράση τους. Μια δράση που πρέπει να χρονολογείται από το 2023 και πολλές και καθοριστικές είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που δείχνουν τον ρόλο που είχε ο καθένας στην οργάνωση.

Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση «προσφέροντας» έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης. Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους.

Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοσοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *