Toyota: Βγάζει νέο Supra με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, αλλά μόνο για την Αυστραλία


H Toyota βγάζει νέο Supra V8, αλλά θα το… χαρούν μόνο στην Αυστραλία. Με αφορμή το πρωτάθλημα Repco Supercars, το 2026 η Toyota Αυστραλίας θα παρουσιάσει ένα νέο Supra, που θα φέρει έναν ατμοσφαιρικό V8  κινητήρα, για να τροφοδοτήσει το αγωνιστικό αυτοκίνητο της.


Η Toyota  V8 Supra θα εφοδιάζεται με τον αλουμινιένο 2UR-GSE κινητήρα, που ήδη βρίσκεται σε πλήθος προϊόντων. Τα Lexus IS F και GS F εφεραν επίσης τον ίδιο κινητήρα, ενώ τα RC F, LC 500 και IS 500 F Sport εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον κινητήρα των 5.0 λίτρων. Φορέθηκε επίσης στο Hilux που θριάμβευσε στο ράλι Ντακάρ το 2019.

Στόχος της Toyota είναι να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Supercars για τουλάχιστον πέντε χρόνια, με το σύστημα κανόνων Gen3 που εισήχθη το 2023.

Η Toyota θα συμμετάσχει με τουλάχιστον τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα GR Supra, και δύο από αυτά θα οδηγούνται από τους Τσαζ Μόστερτ και Ράιαν Γουντ για την Walkinshaw Andretti United. Η άλλη ομάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Από το 2026, η WAU πρόκειται να μεταβεί από τα Ford Mustang σε Toyota Supra.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *