Το 56ο Ράλι ΔΕΘ θα διεξαχθεί 14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 56ου Ράλι ΔΕΘ που θα διεξαχθεί 14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους στις 21:00, ενώ ο τερματισμός θα γίνει την επομένη στο ίδιο σημείο.


Το ράλι περιλαμβάνει εκτός των άλλων διαδρομών και δύο ειδικές διαδρομές οι οποίες προσφέρουν πλούσιο θέαμα και θεωρούνται από τις καλύτερες πανελληνίως. Πρόκειται για τις ειδικές Λιβάδι- Πετροκέρασα και την ειδική του Χολομώντα. Συνολικά θα πάρουν μέρος 41 πληρώματα, με τρία πληρώματα από την Βουλγαρία.

«Θεωρώ ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών. Τα πληρώματα είναι έμπειρα και οι στόχοι είναι υψηλοί. Ευχαριστώ τα σώματα ασφαλείας που βοηθούν τον αγώνα και όλους όσους συμβάλλουν για τη διεξαγωγή του. Κυρίως ευχαριστώ τον κ. Ποζρικίδη, που αν δεν ήταν αρωγός δεν ξέρω αν μπορούσαμε να κάνουμε τον αγώνα», τόνισε ο πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρκίδης επισήμανε πως: «το ράλι ΔΕΘ είναι θεσμός και οι θεσμοί είναι για να μένουν. Όλοι έχουν δουλέψει σκληρά για να γίνει αυτός ο αγώνας. Υπάρχουν εντυπωσιακές διαδρομές και ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει τον αγώνα».

Η ασφάλεια του αγώνα παίζει σημαντικότατο ρόλο στον ΑΟΘ και αυτός είναι ο λόγος που τα πάντα έχουν μελετηθεί μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπεύθυνος ασφαλείας της διοργάνωσης, Βασίλης Μιχόγλου τόνισε ότι «οι αγώνες ράλι δίνουν ατυχήματα τα οποία όμως είναι μικρής σημασίας λόγω των μέτρων ασφαλείας για πληρώματα και θεατές. Στο ράλι ΔΕΘ υπάρχουν 80 άτομα προσωπικού ασφαλείας τα οποία θα βρίσκονται σε όλη την πίστα».


Από τη δική του πλευρά, ο αντιπρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Κουμπότης γνωστοποίησε ότι σήμερα επικυρώθηκαν όλες οι συμμετοχές. Κύριος στόχος όλων είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας που θα το χαρούν όλοι όσοι πάρουν μέρος, αλλά και οι θεατές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αγώνας προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων ράλι ασφάλτου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *