Porsche: Το πολυτελές ηλεκτρικό της γιοτ

Με στόχο την ανάπτυξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου πολυτελούς γιοτ, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Frauscher Shipyard, 


Η αυστριακή Frauscher Shipyard ιδρύθηκε το 1927 και από το 1955 κατασκευάζει ηλεκτρικά σκάφη. Οι πελάτες της πλέον στρέφονται όλο και περισσότερο στα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, καθώς εξασφαλίζει αξιόπιστη, αθόρυβη και άοσμη λειτουργία, με μηδενικής εκπομπές ρύπων, όπως ακριβώς και στην αυτοκίνηση. Οι κοινές αξίες που έφεραν κοντά την Frauscher Shipyard και την Porsche είναι η επιμονή στην καινοτομία, στην ποιότητα και στη σχεδίαση.

Το γιοτ που θα αναπτύξει με την Porsche θα βασιστεί στο Frauscher 858 Fantom Air, ενώ θα αντλήσει τεχνογνωσία από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Taycan. Παράλληλα θα επωφεληθεί από τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων Premium Platform Electric (PPE), την οποία θα εγκαινιάσει η μελλοντική ηλεκτρική Macan.

Το επερχόμενο Frauscher x Porsche 850 Fantom Air θα έχει μήκος 8,67 μέτρα και πλάτος 2,49 μέτρα. Θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 9 επιβάτες, στο πίσω τμήμα θα υπάρχουν δυο άνετες ξαπλώστρες, ενώ θα διαθέτει ηλεκτρικό βαρούλκο για την άγκυρα από ανοξείδωτο χάλυβα, ηχοσύστημα και ψυγείο.

Η Porsche θα βάλει τη σχεδιαστική της υπογραφή στο πιλοτήριο του ηλεκτρικού σκάφους, καθώς θα επιμεληθεί το τιμόνι, τα καθίσματα, την κύρια κονσόλα και τις ενσωματωμένες οθόνες.


Η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου, συνολικής χωρητικότητας περίπου 100 kWh, χάρη στην τεχνολογία 800 volt της Porsche, θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό γιοτ να συνδέεται με ταχυφορτιστές. Η παράδοση των πρώτων 25 Frauscher x Porsche 850 Fantom Air θα ξεκινήσει το 2024.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *