Porsche: Γιορτάζει τον μισό αιώνα ζωής της θρυλικής 911 Turbo με την επετειακή έκδοση 50 Years


H Porsche αποφάσισε να τιμήσει και φυσικά να γιορτάσει τον μισό αιώνα ζωής του θρυλικού μοντέλο τους 911 Turbo με μια ξεχωριστή επετειακή έκδοση.


Ο λόγος για την Porsche 911 Turbo 50 Years η παραγωγή της οποίας θα είναι περιορισμένη και θα ανέλθει σε μόλις 1.974 μονάδες.

Όπως αναφέρει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η νέα 911 Turbo 50 Years θα είναι βασισμένη στην 911 Turbo S που παρουσιάστηκε το 2019.

Τα αυτοκόλλητα «turbo» στο αμάξωμα έχουν τοποθετηθεί για να τιμήσουν την Porsche 911 RSR Turbo του 1973, που ενέπνευσε την οδική 911 Turbo (930) η οποία ακολούθησε το 1974.

Η αεροτομή έχει Anthracite Grey χαμηλά στον πίσω προφυλακτήρα, στις βάσεις των πλευρικών καθρεπτών και στις εισαγωγές αέρα. Εντυπωσιακή είναι η νέα απόχρωση Turbonite, που πρόσφατα παρουσίασε η μάρκα αποκλειστικά για της Porsche Turbo.


Στην επετειακή έκδοση, κοσμεί τις ζάντες αλουμινίου, το κάλυμμα του κινητήρα, την τάπα καυσίμου, το έμβλημα της Porsche και το σήμα Turbo 50. Επιπλέον το γραφικό «1974-2024» εμφανίζεται στο κάλυμμα του κινητήρα.

Το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1970, με έντονα ένθετα από ύφασμα ταρτάν στα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών. Όπως στο εξωτερικό έτσι και στο εσωτερικό υπάρχει διακόσμηση από απόχρωση Turbonite, αλλά και πολλά σήματα Turbo 50 διάσπαρτα.

Όσοι θελήσουν να κάνουν ακόμα πιο αποκλειστικό ένα από τα 1.974 αυτοκίνητα, μπορούν να επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο σχεδίασης Heritage «50 Years Turbo». Αυτό το πακέτο θα δώσει στο αυτοκίνητο πράσινη απόχρωση Aventurine Green Metallic, σε συνδυασμό με ασημί καπό και αυτοκόλλητα που θυμίζουν vintage αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι ζάντες Sport Classic θα είναι φινιρισμένες σε λευκό και ασημί, ενώ το πίσω σήμα είναι φινιρισμένο σε χρυσό. Τέλος, το εσωτερικό αποκτά περισσότερο δέρμα, έξτρα πινελιές ταρτάν και πράσινα καντράν.

Κίνηση στους 4 τροχούς και 650 άλογα

Η νέα 911 Turbo 50 Years εξοπλίζεται με τον twin-turbo κινητήρα boxer 3,7 λίτρων της στάνταρ 911 Turbo S, που αποδίδει 650 άλογα και 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με οκτατάχυτο PDK κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση. Επίσης, διαθέτει ένα σπορ σύστημα εξάτμισης με μαύρες απολήξεις και ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2024, ενώ το κόστος απόκτησης ξεκινά περίπου από τις 238.000 ευρώ!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *